Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi sürekli iyileştirmek, akademik kaliteyi artırmak ve öğrencilerim...
Ders Planı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Programı
BİRİNCİ YIL | |||||
---|---|---|---|---|---|
I. YARIYIL | |||||
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | K | AKTS |
GAS 103 | Gıda Bilimi 1 | 3 | 0 | 3 | 5 |
GAS 105 | Gıda Hijyeni | 3 | 0 | 3 | 5 |
GAS 107 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş | 3 | 0 | 3 | 5 |
GAS 109 | Mutfak Hesaplamaları | 3 | 0 | 3 | 3 |
TKL 101 | Türkçe 1 | 2 | 0 | 2 | 2 |
ENG 101 | İngilizce 1 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GE 101 | Üniversite Kültürü | 2 | 0 | 2 | 2 |
GE 103 | Bilgisayar ve Uygulamaları | 2 | 2 | 3 | 3 |
TOPLAM | 23 | 30 | |||
II. YARIYIL | |||||
GAS 104 | Gıda Bilimi 2 | 3 | 0 | 3 | 6 |
GAS 108 | Beslenme Bilimi | 3 | 0 | 3 | 6 |
GAS 114 | Temel Mutfak Teknikleri | 2 | 2 | 3 | 6 |
STAT 102 | İstatistik | 2 | 0 | 2 | 3 |
TKL 102 | Türkçe II | 2 | 0 | 2 | 2 |
ENG 102 | İngilizce II | 4 | 0 | 4 | 5 |
GE 102 | Kent Kültürü | 2 | 0 | 2 | 2 |
TOPLAM | 19 | 30 |
İKİNCİ YIL | |||||
---|---|---|---|---|---|
III. Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | K |
AKTS
|
GAS 201 | Fermente Gıda Ürünleri | 3 | 0 | 3 | 6 |
GAS 203 | Mutfak Teknikleri 1 | 2 | 4 | 4 | 7 |
TRM 231 | Hizmet Endüstrisinde Pazarlama | 3 | 0 | 3 | 6 |
HIST 201 | Türkiye Tarihi 1 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GE 201 | Sosyal Sorumluluk ve Etik | 3 | 0 | 3 | 3 |
ELEC* | Seçmeli | 4 | 0 | 4 | 4 |
ELEC* | Seçmeli | 3 | 0 | 3 | 3 |
TOPLAM | 22 | 31 | |||
IV. Yarıyıl | |||||
GAS 200 | Staj | 0 | 0 | 0 | 5 |
GAS 204 | Mutfak Teknikleri 2 (Ön koşul: GAS 203) | 2 | 4 | 4 | 7 |
GAS 206 | Yiyecek ve İçecek Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 6 |
GAS 208 | Gastronomi Tarihi | 2 | 0 | 2 | 4 |
HIST 202 | Türkiye Tarihi 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
ELEC* | Seçmeli | 4 | 0 | 4 | 4 |
ELEC* | Seçmeli | 3 | 0 | 3 | 3 |
TOPLAM | 18 | 31 |
ÜÇÜNCÜ YIL | |||||
---|---|---|---|---|---|
V. Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | K | AKTS |
GAS 301 | Türk Mutfağı 1 | 2 | 2 | 3 | 5 |
GAS 303 | İçecekler | 3 | 0 | 3 | 5 |
GAS 305 | Menü Planlama | 2 | 2 | 3 | 5 |
GAS 307 | Mutfak Operasyonları | 3 | 0 | 3 | 6 |
TRM 311 | Muhasebe |
3 |
0 | 3 | 6 |
ELEC* | Seçmeli | 3 | 0 | 3 | 3 |
TOPLAM | 18 | 30 | |||
VI. Yarıyıl | |||||
GAS 302 | Türk Mutfağı 2 | 2 | 2 | 3 | 5 |
GAS 304 | Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri | 2 | 2 | 3 | 5 |
GAS 306 | Dünya Mutfakları | 2 | 2 | 3 | 6 |
TRM 312 | Maliyet Muhasebesi (Ön koşul: TRM 312) | 3 | 0 | 3 | 6 |
ELEC* | Seçmeli |
3 |
0 | 3 | 3 |
GAS 300 | Staj 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
TOPLAM | 15 | 30 |
DÖRDÜNCÜ YIL | |||||
---|---|---|---|---|---|
VII. Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | K | AKTS |
GAS 401 | Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı | 3 | 0 | 3 | 6 |
GAS 403 | Unlu Mamül Üretimi | 2 | 4 | 4 | 6 |
GE 401 | Sistem Düşüncesi | 2 | 0 | 2 | 3 |
ELEC* | Seçmeli |
3 |
0 | 3 | 3 |
ELEC* | Seçmeli | __ | __ | 3 | 6 |
ELEC* | Seçmeli | __ | __ | 3 | 6 |
TOPLAM | 18 | 30 | |||
VIII. Yarıyıl | |||||
GAS 404 | Mezuniyet Projesi | 5 | 4 | 7 | 9 |
GE 402 | İnovasyon ve Girişimcilik | 2 | 0 | 2 | 3 |
ELEC* | Seçmeli | __ | __ | 3 | 6 |
ELEC* | Seçmeli |
__ |
__ | 3 | 6 |
ELEC* | Seçmeli | __ | __ | 3 | 6 |
TOPLAM | 18 | 30 |
Duyurular
Senato kararı gereği staj formlarında değişiklikler geçekleştirilmiştir. Staj başvurularında güncel formların kullanılması gerekmektedir. 28.04.2025 tarihine kadar belge teslim eden öğrencilerin eski formları kabul edilecektir.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör