Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te, ilham verici oturumlar ve yaratıcı workshoplarla dolu dolu bir gün geçirdik
Akademik Kadro
Doç. Dr. Esra MANKAN (Ana Bilim Dalı Başkanı)
Öğretim Üyesi Esra Mankan doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Beslenme Bilimleri anabilim dalında tamamlamış olup Üniversitelerin Gastronomi bölümünde bölüm kurucu akademik personel olarak çalışmıştır. Akademik hayatına Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde başlamış olup Beslenme diyetetik alanında ve gastronomi alanında yürütmekte olduğu tezler bulunmaktadır. Üniversitelerin Gastronomi bölümlerinde, idari görevlerde bulunmuş olup, aynı bölümde beslenme, gıda hijyeni, gıda mevzuatı, beslenme antropolojisi ve uluslararası gastronomi derslerini vermektedir. Toplumun farklı kesimlerindeki (gençlik, kadın vb.) beslenme alışkanlıkları ve satın alma davranışları, akademik çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Çeşitli gazete ve köşe yazılarında gastronomi ile ilgili yazıları olup, Gastronomi alanındaki yeni akımları incelemekte, ulusal ve uluslararası birçok kongre ve sempozyumlara katılmaktadır. Kişisel Bilgi birikimini ve deneyimlerini akademiyi, özel mutfakların, şeflerin ve süreci oluşturan tüm personelin isteklerine uygun hale getirmeyi amaçlayan çalışmalar yürütmektedir. 2021 yılında tekrar Alanya Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır.İletişim:
Email: esra.mankan@alanyauniversity.edu.tr
Prof. Dr. Haluk HAMAMCI
1976 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesiyle mezun olmuştur. 1979 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamlamış ve 1986 yılında University Of California, Davis, Chemical Engineering, Amerika Birleşik Devletleri’nde Doktora eğitimi almıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak 2020 yılına kadar görev yapmıştır. Maya fizyolojisi ana konusunun yanında gıda ve biyoteknolojiyi ilgilendiren geniş bir alanda araştırmalar yapmakta ve teknolojik uygulamalar üzerinde çalışmaktadır. Uzun yıllar kadrosunda olduğu ODTÜ Mühendislik Fakültesinden 2020 yılında Alanya Üniversitesine geçen Hamamcı ileri düzeyde İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.
İletişim:
Email: haluk.hamamci@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1205
Prof. Dr. Mehmet Durdu ÖNER
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. 1982 yılında Kansas State Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını, aynı üniversitede 1985 yılında Gıda Bilimleri Bölümü’nde doktorasını başarıyla tamamlamıştır. 1993 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Profesörlüğünü almıştır. Akademik hayatı boyunca birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir. Bunun yanında birçok idari görevlerde ve projelerde yer almıştır. Ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yayını bulunmaktadır. Gıda Biyoteknolojisi, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Mühendisliği Dizaynı, İstatistiksel Analiz, Gıda Uygulamaları Laboratuvarı ve İleri Tahıl Bilimi ve Teknolojisi gibi dersler vermiştir. 2015-2020 yılları arasında Alanya Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Vekili olarak çalışmıştır.
İletişim:
Email: mehmetdurdu.oner@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1202
Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA
Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya başladı. 2012 yılında “Sürekli akışlı UV reaktör kullanarak beyaz üzüm suyunun dezenfeksiyonu” adlı tez çalışmasını başarı ile sundu. Yüksek lisans eğitimi sırasında 2012 yılında düzenlenen Türkiye İhracatçılar Birliği Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği’nde “Hafif Isısal İşlem Kullanılarak Koruk Suyunun UV-C Işınlama ile Pastörizasyonu” adlı çalışma ile proje üçüncülüğü kazandı. Ardından, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde başladığı doktora eğitimini, 2018 yılında “Çeşitli İşleme Teknikleri Kullanarak Farklı Koruk (Olgunlaşmamış Üzüm) Ürünlerinin Geliştirilmesi” adlı doktora tezi ile başarı ile tamamladı. 2013-2018 yılları arasıında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. Doktora eğitimi sırasında “Tubitak 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursu” kazanarak İspanya Lleida Üniversitesi’nde 6 aylık araştırma yaptı. Doktora mezuniyeti sonrasında, İzmir Alaçatı Biblos Resort Hotel’de 6 ay Kalite Sorumlusu ve Gıda Mühendisi olarak çalıştı. 2019 Ekim ayından itibaren Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak tam zamanlı görev yapmakta ve çeşitli idari görevler üstlenmektedir. Gastronomiye Giriş, Menü Planlama, Unlu Mamul Üretimi, Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri gibi lisans derslerini; Gastronomi Bilimi ve Gastronomide Duyusal Analiz gibi yüksek lisans derslerini yürütmektedir.
İletişim:
Email: zehra.kaya@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1301
YÖK Akademik Sayfası
Dr. Öğr. Üyesi Türkan UZLAŞIR
Afyon Kocatepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2015 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya başlamıştır. 2017 yılında “Kabak Çekirdeği Yağının Salam Üretiminde Kullanım İmkanlarının Belirlenmesi” adlı tez çalışmasını başarı ile sunmuştur. Ardından, 100/2000 YÖK Doktora Bursiyeri olarak Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitimi sırasında 2024 yılında düzenlenen 4. Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’nda “Süperkritik Karbondioksit (SK-CO2) Ekstraksiyonu ile Spirulina platensis’ten Gıdalarda Doğal Renklendirici Olarak Kullanılan C-Fikosiyanin Eldesi ve Yapısal Karakterizasyonu” adlı çalışma ile proje üçüncülüğü kazanmıştır. TÜBİTAK-1002 projesi kapsamında 2024 yılında “Spirulina platensis ve Phaeodactylum tricornutum’un Yetiştiriciliğinde Farklı Tuzluluk Oranlarının Biyoaktif Bileşikler, Aroma Maddeleri, Kalite Parametreleri ve In-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi” başlıklı doktora tezini başarı ile sunarak Doktor unvanını almaya hak kazanmıştır. 2025 Şubat ayı itibariyle ise Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır.
İletişim:
Email: turkan.uzlasir@alanyauniversity.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Gülden KILIÇ
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2013 yılında mezun olmuştur. 2015 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya başlamış ve 2017 yılında “Geleneksel Yöntemlerle Üretilen İncir Sirkesinin Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri” başlıklı tez çalışmasını başarı ile sunmuştur. Ardından, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitimi sırasında “Doğal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler” alt alanında 100/2000 YÖK Doktora Bursiyeri olarak çalışmış ve 2023 yılında “Farklı Bitkisel Kaynaklardan Üretilen Kombucha’nın Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Üründe Bulunan Probiyotik Mikroorganizmaların Tanılanması” başlıklı doktora tezi çalışmalarını tamamlamış ve Doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır. 2023 yılı Ekim ayı itibariyle ise Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır.
İletişim:
Email: gulden.kilic@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1512
Öğr. Gör. Erdi EREN
2017 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden onur belgesiyle mezun oldu. 2014-2015 yılları arasında Erasmus programı kapsamında Warsaw University of Life Sciences'ta 2 dönem eğitim gördü. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans programının tez çalışmasını 2018 yılında Latvia University of Agriculture (LLU)'da yürüttü. Yurt içi ve yurt dışı özel sektörde 2 yıl çalıştıktan sonra 2019 yılında Alanya Üniversitesi'nde çalışmaya başlamıştır. 2020 yazında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak yüksek mühendis ünvanına sahip olmuştur. Tayland, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde çeşitli mutfak ve gastronomi eğitimleri almıştır. Bölümde Temel Mutfak Teknikleri, Fermantasyon, Beslenme Antropolojisi gibi dersler vermektedir. Doktora eğitimine Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında devam etmektedir.
İletişim:
Email: erdi.eren@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1312
Öğr. Gör. Dr. İlkay ELMACI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2012 yılında mezun oldu. İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı ve aynı bölümde 2014-2019 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2016 yazında Brezilya Sao Paulo’da kahve çiftliğinde kahve bitkisinin hasadından fincana kadar geçirdiği aşamaları deneyimleyerek öğrendi. 2018 yazında Portekiz’de Universidade de Lisboa’da üzüm çekirdeğinin kimyasal analizleri üzerine çalışarak Erasmus yaz stajı yaptı. Doktora eğitimini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim dalında tamamlamıştır. 2021 yılında Alanya Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
İletişim:
Email: ilkay.elmaci@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1513
Ar. Gör. Aslı YERLİKAYA
2016 yılında kazanmış olduğu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2020 yılında Üniversite ikinciliği, fakülte ve bölüm birinciliği ile mezun oldu. 2021 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde başladığı yüksek lisans eğitimini “Destinasyon Yemek Ortamının Tavsiye Etme Niyeti Üzerindeki Etkisinde Duyguların Rolü” adlı tez çalışması ile tamamlamıştır. Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine devam etmektedir. 2022 Eylül ayında Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Arş. Gör. olarak çalışmaya başlamıştır.
İletişim:
Email: asli.yerlikaya@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1303
2018 yılında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında, alanında ulusal düzeyde kurslara ve sertifika programlarına katıldı. Aynı yıl içinde Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Bu süreçte, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünü başarıyla tamamladı. 2019 yılında kısa bir süre Bodrum Akademi Analiz Laboratuvarında analist olarak çalıştı. 2021 yılında devam ettiği yüksek lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle tamamlayarak Gıda Yüksek Mühendisi unvanı aldı. 2021 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında doktora eğitimine başladı ve şu anda yenilebilir film ve kaplamalar üzerine doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2023 yılında Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır.
İletişim:
Email: ayse.muslu@alanyauniversity.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1303

2023 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden onur derecesiyle mezun olmuştur. Eğitim sürecinde, fakülte ve bölüm temsilciliklerinin yanı sıra Gastronomi Topluluğu Başkanlığı gibi pozisyonlarında aktif görev almıştır. Mezuniyetini takiben, sektörde pastane departmanında profesyonel olarak çalışmış ve aynı yıl içerisinde Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2025 yılı Şubat ayı itibarıyla ise Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır.
İletişim:
Email: cansu.iseri@alanyauniversity.edu.tr
Şef Azmi Ata TUYUN
Şef Azmi Ata Tuyun, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında geniş deneyime sahip bir şef ve eğitmendir. 2016 yılında Mutfak Sanatları Akademisi'nden mezun olmuştur. Yurt içi ve yurt dışında farklı restoran ve otel mutfaklarında mutfak şefi ve chef de partie olarak çalışmıştır. Kendi kurmuş olduğu restoran zincirinin işletmeciliğini yapmaktadır. Alanya Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Dünya Mutfakları ve Türk Mutfağı derslerini vermektedir.
Öğr. Gör. Şebnem KÖSEOĞLU (1989 - ∞)
Koç Üniversitesi Ingilizce Işletme Bölümü'nden 2012 yılında lisans eğitimini tamamladı. Öğrencilik döneminde Koç Üniversitesi'nde asistan olarak Semih Yalman ile birlikte çalıştı. 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Ingilizce Işletme bölümünde yüksek lisansını "Destinasyon Pazarlaması: Öğrenci Şehri Olarak Alanya Örneği" konulu tezi ile tamamladı. 2014 yılında Alanya Üniversitesi'nde göreve başladıktan sonra Alanya özelinde destinasyon pazarlaması konusunda çalışmalar yaptı. 2014 yılında University of California Irvine kampüsünde Pazarlama sertifika programını tamamladı. 2013 yılında Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde Akdeniz Mutfağı sertifika programını tamamladı. Lisans öğrenciliğinden itibaren Nestle Nespresso, Campaign TR gibi uluslararası kurumlarda pazarlama departmanlarında görev aldı. 2014-2020 yılları arasında Alanya Üniversitesi'nde akademik ve idari görevler üstlenmiştir.