Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi sürekli iyileştirmek, akademik kaliteyi artırmak ve öğrencilerim...
Program Öğretim Amaçları
Bölümün amacı Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim sağlayarak konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, % 100 İngilizce olarak görecekleri öğrenimleri esnasında isterlerse ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağına da sahip olacaklardır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri eğitimleri sırasında, yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
Bu doğrultuda, program öğretim amaçları, mezunların eğitimden sonraki ilk 3–5 yıl içerisinde ulaşmaları beklenen hedefleri şu şekilde tanımlamaktadır:
- Ulusal ve uluslararası yiyecek-içecek işletmelerinde yönetici şef veya mutfak lideri olarak görev alarak sektöre aktif katkı sunmak,
- Türk mutfağı ve dünya mutfaklarına dair bilgi birikimiyle gastronomi alanında yenilikçi, sürdürülebilir ve kültürel açıdan duyarlı uygulamalar geliştirmek,
- Gıda güvenliği, hijyen ve sağlıklı beslenme ilkelerini temel alan uygulamalarda uzmanlaşmak,
- Edindiği bilgi ve becerileri girişimcilik, araştırma veya akademik kariyer alanlarına taşıyarak sektöre yön veren bireyler haline gelmek,
- Mesleki İngilizce başta olmak üzere çok dilli iletişim becerileriyle global gastronomi alanında etkili şekilde yer almak.