Oryantasyon Haftası Etkinlikleri Kapsamında Mezunlarımız Deneyimlerini Aktardı

Oryantasyon Haftası Etkinlikleri Kapsamında Mezunlarımız Deneyimlerini Aktardı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Prof. Sağer, özellikle Alanya’da gastronominin çok önemli bir yerde olduğunu, üniversitemiz bünyesinde meslek profesyonellerinin sadece çalışan olarak değil, birer sanatçı olarak da görüldüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner hocamız, tecrübelerini ve üniversitemizin gastronomi disiplinine gösterdiği ihtimamı paylaştı.
Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Esra Mankan, bölümümüzün işleyişi hakkında bilgi vererek, öğrencilerimizin staj deneyimlerinden ve okulumuzdaki Erasmus+, BAP, TÜBİTAK 2209-A projelerinden bahsedip öğrencilere yol gösterdi.
Ardından Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, çalışma alanlarından söz ederek TÜBİTAK 2209-A projelerinin öğrencilerimize sağlayacağı katkılardan bahsetti.

Mezun İzleme Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Türkan Uzlaşır, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan Prof. Dr. Turan Sağer hocamıza teşekkürlerini iletti.
Bölümümüzün akademik kadrosunda yer alan Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Gıda Kalite Kontrolü Analizi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. İlkay Elmacı, MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdi Eren, Arş. Gör. Ayşe Muslu Aykoç, Cansu İşeri, Gülçin Aydın ve Mustafa Kemal Kök, öğrencilere akademik özgeçmişleri ve çalışma alanları hakkında bilgiler verdiler.

Çeşitli sebeplerle aramızda bulunamayan mezunlarımız Baran Tutkan, Erolcan Beypazarlı, Deniz Ergün, İrem Taşdemir, Şelale Beyza Topan ve Metin Bolat’ın video sunumlarıyla etkinlik devam etti.
Video gösterimlerinin ardından mezunlarımız Crystal Endüstriyel Mutfak Ekipmanları (Export) Demo Chef’i Yaşar İmer, Heritage by Çimen Hotel Chef’i Yusuf Fırtına ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Emine Sude Uslu konuşmalarını gerçekleştirdi. Üç mezunumuz da özellikle Alanya Üniversitesi Gastronomi Bölümü bünyesinde verilen %100 İngilizce eğitimin öneminden bahsederek, mesleki ve akademik deneyimlerinde İngilizce bilgisinin katkısını vurguladılar.

Etkinliğin sonunda konuşmalarını gerçekleştiren mezunlarımıza teşekkür belgeleri ve hediyeleri Prof. Dr. Turan Sağer hocamız tarafından takdim edildi. Ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları mutfaklarında Cansu ve Gülçin hocalarımız tarafından hazırlanan muffin ve kurabiyeler öğrenci ve mezunlarımıza ikram edildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak ilki düzenlenen bu etkinlikte, üniversitemizin tüm kaynaklarının kullanımını sağlayan başta Prof. Dr. Turan Sağer hocamıza, ardından Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Esra Mankan’a ve Mezun İzleme Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Türkan Uzlaşır’a teşekkür ederiz.

Haber Galerisi

Site Haritası