Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Birol Saygı hocamızın Gıda Nanobiyoteknolojisi kitabının ikinci cildi yayınlandı!
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Culinary Forum etkinliğine katılım gösterdiler.
DevamıAlanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...
Devamı14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...
DevamıAkdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 organizasyonunda Aşçılık Programı Öğretim Görevlilerinden Öğr. Gör. Erman BAŞ koordinatörlüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizde...
DevamıAlanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.
DevamıErasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.
DevamıAlanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında Minik Şefler Atölyesi gerçekleştirildi.
DevamıAşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli’nin Moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Esra MANKAN, konuk şeflerimiz Hayrullah DEMİRAY, Volkan ÇALAN ve Alperen TAŞPINAR’a sektörle ilgili merak edilen soruları yönlendirdi.
Devamı18 Ekim'de Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne (Türkçe ve İngilizce) ve Aşçılık Programına kayıt olan 1.sınıf öğrencilerimizi bekliyoruz.
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.
DevamıAlanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi.
DevamıAlanya Üniversitesi 2022-2023 yılı mezuniyet töreninde öğrencilerimiz diplomalarını aldılar
DevamıProf. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın "Yiyecek-İçecek Üretimindeki Dar Boğazlar ve Aşılması" adlı makale ile katkıda bulunduğu Gıda2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.
DevamıDekan hocamız oturum başkanlığını yürütecektir. Ayrıca bir bildirisi ile katılımda bulunacaktır.
Devamı7 Haziran 2023 Dünya Gıda Güvenliği gününe özel hazırlanan GIDA TÜRK Gıda Sanayi ve Tarım Sektörleri Tanıtım Dergisinin 55. sayısında Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın kamele almış olduğu "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makale de yer ...
Devamı15 farklı keçiboynuzu pekmezinin renk, tat, sürülebilirlik, genel beğeni gibi özellikleri değerlendirildi.
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birol SAYGI Tıbbi ve Akademik Bitkiler Akademisi dahilinde "Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi" konusunda webinar verecektir.
Devamı