11Ara
Dekanımız Prof. Dr. Y.Birol Saygı hocamızın yeni kitabı yayınlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Y.Birol Saygı hocamızın yeni kitabı yayınlandı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Birol Saygı hocamızın Gıda Nanobiyoteknolojisi kitabının ikinci cildi yayınlandı!

Devamı
04Ara
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri Culinary Forum etkinliğine katıldılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri Culinary Forum etkinliğine katıldılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Culinary Forum etkinliğine katılım gösterdiler.

Devamı
27Kas
Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Devamı
25Kas
Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...

Devamı
15Kas
Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...

Devamı
14Kas
Lisans öğrencimizden gümüş madalya!

Lisans öğrencimizden gümüş madalya!

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 organizasyonunda Aşçılık Programı Öğretim Görevlilerinden Öğr. Gör. Erman BAŞ koordinatörlüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizde...

Devamı
06Kas
Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.

Devamı
01Kas
Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Erasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu. 

Devamı
21Eki
Üniversitemizde minik şefler atölyesi gerçekleştirildi.

Üniversitemizde minik şefler atölyesi gerçekleştirildi.

Alanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında Minik Şefler Atölyesi gerçekleştirildi.  

Devamı
20Eki
Üniversitemizde 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında “Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli” düzenlendi.

Üniversitemizde 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında “Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli” düzenlendi.

Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli’nin Moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Esra MANKAN, konuk şeflerimiz Hayrullah DEMİRAY, Volkan ÇALAN ve Alperen TAŞPINAR’a sektörle ilgili merak edilen soruları yönlendirdi.

Devamı
18Eki
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

18 Ekim'de Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

Devamı
25Eyl
Oryantasyon günleri başlıyor!

Oryantasyon günleri başlıyor!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne (Türkçe ve İngilizce) ve Aşçılık Programına kayıt olan 1.sınıf öğrencilerimizi bekliyoruz.

Devamı
18Ağu
Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.

Devamı
12Tem
Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi. 

Devamı
07Tem
Öğrencilerimizi mezun ettik!

Öğrencilerimizi mezun ettik!

Alanya Üniversitesi 2022-2023 yılı mezuniyet töreninde öğrencilerimiz diplomalarını aldılar 

Devamı
10May
Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın da bir makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın da bir makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.

Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın "Yiyecek-İçecek Üretimindeki Dar Boğazlar ve Aşılması" adlı makale ile katkıda bulunduğu Gıda2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.

Devamı
04May
02May
Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makalesinin de yer aldığı GIDA TÜRK dergisi yayımlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makalesinin de yer aldığı GIDA TÜRK dergisi yayımlandı.

7 Haziran 2023 Dünya Gıda Güvenliği gününe özel hazırlanan GIDA TÜRK Gıda Sanayi ve Tarım Sektörleri Tanıtım Dergisinin 55. sayısında Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın kamele almış olduğu "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makale de yer ...

Devamı
28Nis
12Nis
Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi

Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birol SAYGI Tıbbi ve Akademik Bitkiler Akademisi dahilinde "Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi" konusunda webinar verecektir.

Devamı

Site Haritası