Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi 12 Mart’ta gerçekleşecektir. Katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!
DevamıGelecek hafta Sektörel Seminerler dersinde Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konusuyla bizlerle olacak.☕
DevamıAlanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....
DevamıRektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi. Bahar dönemi ve diğer pek çok konunun konuşulduğu toplantıda fikir alışverişlerinde bulunuldu.
DevamıBölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.
DevamıAlanya Belediyesi ve Altın Kepçe ve Turizm Aşçılar Derneği işbirliği ile bu yıl 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasında bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, Ekip yarışmasında Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş altın mada...
DevamıAlanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...
DevamıAlanya Sesi 1 .Yıl programı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ve üniversitemiz öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
DevamıÖğrencilerimiz ders kapsamında eğitici ve keyifli bir gün geçirdi.
DevamıTürkiye'de Mutfak Kültürü ve Gastronomi Tarihi konularının en yetkin isimlerinden olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık Pazartesi günü "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verdi.
Devamı20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz katılmış oldukları branşlarda ödüller kazanmıştır.
DevamıAlanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Üniversitesinin de yer aldığı kontrol heyeti saha çalışması gerçekleştirdi.
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Birol Saygı hocamızın Gıda Nanobiyoteknolojisi kitabının ikinci cildi yayınlandı!
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Culinary Forum etkinliğine katılım gösterdiler.
DevamıAlanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...
Devamı14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...
DevamıAkdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 organizasyonunda Aşçılık Programı Öğretim Görevlilerinden Öğr. Gör. Erman BAŞ koordinatörlüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizde...
DevamıAlanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.
DevamıErasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.
Devamı