21May
Ödüllü şef Andreas Angelidis Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüze konuk oldu!

Ödüllü şef Andreas Angelidis Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüze konuk oldu!

Alma Side restoranın ödüllü şefi Andreas Angelidis üniversitemize konuk oldu! Şefimiz, öğrencilerle gerçekleştirdiği “fine-dining” konulu söyleşinin ardından eğitim mutfaklarımızda bir workshop verdi. 

Devamı
03May
Food Science dersi kapsamında Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik.

Food Science dersi kapsamında Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik.

Food Science dersinde Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik. Ejder meyveli dondurmanın üretimini izledik.

Devamı
01May
14. Gazipaşa Tarım Fuarında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak biz de yer aldık!

14. Gazipaşa Tarım Fuarında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak biz de yer aldık!

14. Gazipaşa Tarım Fuarı'nın ilk gününde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Esra Mankan ile birlikte bölüm hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gö...

Devamı
29Nis
Üniversitemizde "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemizde "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

29 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, Alanya Üniversitesi Şebnem Köseoğlu salonunda "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Devamı
29Mar
Üniversitemizde "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemizde "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Dr. Nilgün Akbulut tarafından "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" konulu seminer gerçekleştirildi.

Devamı
26Mar
Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Bugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik.

Devamı
25Mar
Bölümümüzden TÜBİTAK projesi başarısı!

Bölümümüzden TÜBİTAK projesi başarısı!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Emine Aydın ve Esra Bamyacı'nın "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları" projesi ile Erolcan Beypazarlı ve Şelale Beyza Topan'ın "Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana ...

Devamı
16Mar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler!

Devamı
12Mar
Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi 12 Mart’ta gerçekleşecektir. Katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Devamı
12Mar
Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konulu bir seminer verecektir..

Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konulu bir seminer verecektir..

Gelecek hafta Sektörel Seminerler dersinde Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konusuyla bizlerle olacak.☕

Devamı
21Şub
Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Alanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....

Devamı
19Şub
Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi. Bahar dönemi ve diğer pek çok konunun konuşulduğu toplantıda fikir alışverişlerinde bulunuldu.  

Devamı
13Şub
Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.  

Devamı
08Şub
Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe ve Turizm Aşçılar Derneği işbirliği ile bu yıl 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasında bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, Ekip yarışmasında Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş altın mada...

Devamı
04Oca
Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Alanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...

Devamı
03Oca
Alanya Sesi haber sitesi 1.Yılı kutlama programı kapsamında Alanya Üniversitesi akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Alanya Sesi haber sitesi 1.Yılı kutlama programı kapsamında Alanya Üniversitesi akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Alanya Sesi 1 .Yıl programı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ve üniversitemiz öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Devamı
27Ara
Öğrencilerimiz ve hocalarımız Menü Planlama dersi kapsamında Bizim Mutfak Catering'i ziyaret etti.

Öğrencilerimiz ve hocalarımız Menü Planlama dersi kapsamında Bizim Mutfak Catering'i ziyaret etti.

Öğrencilerimiz ders kapsamında eğitici ve keyifli bir gün geçirdi.

Devamı
18Ara
Doç. Dr. Osman Güldemir ile "Mutfak Kültürünün Değişimi" konulu webinar gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Osman Güldemir ile "Mutfak Kültürünün Değişimi" konulu webinar gerçekleştirildi.

Türkiye'de Mutfak Kültürü ve Gastronomi Tarihi konularının en yetkin isimlerinden olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık Pazartesi günü "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verdi. 

Devamı
17Ara
Öğrencilerimizden 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında büyük başarılar!

Öğrencilerimizden 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında büyük başarılar!

20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz katılmış oldukları branşlarda ödüller kazanmıştır.

Devamı
14Ara
Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba'nın korunması amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba'nın korunması amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Üniversitesinin de yer aldığı kontrol heyeti saha çalışması gerçekleştirdi.

Devamı

Site Haritası