Alma Side restoranın ödüllü şefi Andreas Angelidis üniversitemize konuk oldu! Şefimiz, öğrencilerle gerçekleştirdiği “fine-dining” konulu söyleşinin ardından eğitim mutfaklarımızda bir workshop verdi.
DevamıFood Science dersinde Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik. Ejder meyveli dondurmanın üretimini izledik.
Devamı14. Gazipaşa Tarım Fuarı'nın ilk gününde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Esra Mankan ile birlikte bölüm hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gö...
Devamı29 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, Alanya Üniversitesi Şebnem Köseoğlu salonunda "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
DevamıÜniversitemizde Dr. Nilgün Akbulut tarafından "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" konulu seminer gerçekleştirildi.
DevamıBugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Emine Aydın ve Esra Bamyacı'nın "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları" projesi ile Erolcan Beypazarlı ve Şelale Beyza Topan'ın "Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana ...
DevamıÜniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler!
DevamıDoç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi 12 Mart’ta gerçekleşecektir. Katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!
DevamıGelecek hafta Sektörel Seminerler dersinde Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konusuyla bizlerle olacak.☕
DevamıAlanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....
DevamıRektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi. Bahar dönemi ve diğer pek çok konunun konuşulduğu toplantıda fikir alışverişlerinde bulunuldu.
DevamıBölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.
DevamıAlanya Belediyesi ve Altın Kepçe ve Turizm Aşçılar Derneği işbirliği ile bu yıl 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasında bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, Ekip yarışmasında Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş altın mada...
DevamıAlanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...
DevamıAlanya Sesi 1 .Yıl programı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ve üniversitemiz öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
DevamıÖğrencilerimiz ders kapsamında eğitici ve keyifli bir gün geçirdi.
DevamıTürkiye'de Mutfak Kültürü ve Gastronomi Tarihi konularının en yetkin isimlerinden olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık Pazartesi günü "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verdi.
Devamı20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz katılmış oldukları branşlarda ödüller kazanmıştır.
DevamıAlanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Üniversitesinin de yer aldığı kontrol heyeti saha çalışması gerçekleştirdi.
Devamı