Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te, ilham verici oturumlar ve yaratıcı workshoplarla dolu dolu bir gün geçirdik
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce/Türkçe) Bölümleri olarak bölüm toplantımızı gerçekleştirdik.
DevamıUzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, üniversitemizin uygulama mutfağında öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.
DevamıBabaoğlu Zeytinyağı Fabrikası gezimizde, sızma zeytinyağı üretim sürecini yakından görme fırsatı bulduk.
DevamıHocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ne teknik gezi düzenledi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, sektörün önemli isimlerinden Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız'ı ağırladı. Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersine konuk olarak katılan Dinç Yıldız, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak sektöre dair önemli ipuçlar...
DevamıÜniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.
DevamıKırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...
DevamıGastronomi dünyasının değerli isimlerinden Şef Yunus Emre Akkor, 1 Kasım Cuma günü Alanya Üniversitesi’nde düzenlenen “Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri” başlıklı söyleşide öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, Akkor, Türk ve Osmanlı mutfağının tar...
DevamıÖğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Pretoria Üniversitesi'nde (Güney Afrika) öğrencilerle bir araya gelerek Türk mutfağının tanıttılar.
DevamıDoç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 değişim programı dahilinde Bahamalar Üniversitesi'nde ders verme etkinliğinde bulundu.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik.
DevamıAlma Side restoranın ödüllü şefi Andreas Angelidis üniversitemize konuk oldu! Şefimiz, öğrencilerle gerçekleştirdiği “fine-dining” konulu söyleşinin ardından eğitim mutfaklarımızda bir workshop verdi.
DevamıFood Science dersinde Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik. Ejder meyveli dondurmanın üretimini izledik.
Devamı14. Gazipaşa Tarım Fuarı'nın ilk gününde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Esra Mankan ile birlikte bölüm hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gö...
Devamı29 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, Alanya Üniversitesi Şebnem Köseoğlu salonunda "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
DevamıÜniversitemizde Dr. Nilgün Akbulut tarafından "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" konulu seminer gerçekleştirildi.
DevamıBugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Emine Aydın ve Esra Bamyacı'nın "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları" projesi ile Erolcan Beypazarlı ve Şelale Beyza Topan'ın "Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana ...
DevamıÜniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler!
Devamı