27Şub
Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te yer aldık.

Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te yer aldık.

Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te, ilham verici oturumlar ve yaratıcı workshoplarla dolu dolu bir gün geçirdik  

Devamı
06Şub
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce/Türkçe) Bölümleri olarak bölüm toplantımızı gerçekleştirdik. 

Devamı
30Ara
Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, üniversitemizin uygulama mutfağında öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Devamı
26Ara
Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası'nı ziyaret ettik.

Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası'nı ziyaret ettik.

Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası gezimizde, sızma zeytinyağı üretim sürecini yakından görme fırsatı bulduk.

Devamı
20Ara
Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ni ziyaret etti.

Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ni ziyaret etti.

Hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ne teknik gezi düzenledi.

Devamı
05Ara
Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız, Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersimize konuk oldu.

Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız, Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersimize konuk oldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, sektörün önemli isimlerinden Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız'ı ağırladı. Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersine konuk olarak katılan Dinç Yıldız, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak sektöre dair önemli ipuçlar...

Devamı
27Kas
Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.

Devamı
26Kas
Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Kırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...

Devamı
01Kas
Ünlü şef ve mutfak tarihçisi Yunus Emre Akkor Üniversitemizde bir konferans verdi.

Ünlü şef ve mutfak tarihçisi Yunus Emre Akkor Üniversitemizde bir konferans verdi.

Gastronomi dünyasının değerli isimlerinden Şef Yunus Emre Akkor, 1 Kasım Cuma günü Alanya Üniversitesi’nde düzenlenen “Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri” başlıklı söyleşide öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, Akkor, Türk ve Osmanlı mutfağının tar...

Devamı
13Eyl
Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Erasmus+ KA171 Değişim Programı Kapsamında University of Pretoria'da Ders Verme Etkinliğinde Bulundular.

Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Erasmus+ KA171 Değişim Programı Kapsamında University of Pretoria'da Ders Verme Etkinliğinde Bulundular.

Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Pretoria Üniversitesi'nde (Güney Afrika) öğrencilerle bir araya gelerek Türk mutfağının tanıttılar.

Devamı
09Eyl
Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 Programı Kapsamında Bahamalar Üniversitesi'ni Ziyaret Ederek Ders Verme Etkinliğinde Bulundu.

Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 Programı Kapsamında Bahamalar Üniversitesi'ni Ziyaret Ederek Ders Verme Etkinliğinde Bulundu.

Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 değişim programı dahilinde Bahamalar Üniversitesi'nde ders verme etkinliğinde bulundu.

Devamı
29May
Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik.

Devamı
21May
Ödüllü şef Andreas Angelidis Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüze konuk oldu!

Ödüllü şef Andreas Angelidis Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüze konuk oldu!

Alma Side restoranın ödüllü şefi Andreas Angelidis üniversitemize konuk oldu! Şefimiz, öğrencilerle gerçekleştirdiği “fine-dining” konulu söyleşinin ardından eğitim mutfaklarımızda bir workshop verdi. 

Devamı
03May
Food Science dersi kapsamında Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik.

Food Science dersi kapsamında Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik.

Food Science dersinde Sütçü İmam Dondurma üretim tesisini ziyaret ettik. Ejder meyveli dondurmanın üretimini izledik.

Devamı
01May
14. Gazipaşa Tarım Fuarında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak biz de yer aldık!

14. Gazipaşa Tarım Fuarında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak biz de yer aldık!

14. Gazipaşa Tarım Fuarı'nın ilk gününde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Esra Mankan ile birlikte bölüm hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gö...

Devamı
29Nis
Üniversitemizde "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemizde "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

29 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, Alanya Üniversitesi Şebnem Köseoğlu salonunda "Ayntâb'tan Gaziantep'e Mutfak Kültürü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Devamı
29Mar
Üniversitemizde "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemizde "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Dr. Nilgün Akbulut tarafından "İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Gastronomi ve Sıfır Atık Yönetimi" konulu seminer gerçekleştirildi.

Devamı
26Mar
Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Bugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik.

Devamı
25Mar
Bölümümüzden TÜBİTAK projesi başarısı!

Bölümümüzden TÜBİTAK projesi başarısı!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Emine Aydın ve Esra Bamyacı'nın "Ejder meyvesinden farklı tatlarda tropikal meyve sosu ürünleri geliştirme ve mutfakta çeşitli uygulamaları" projesi ile Erolcan Beypazarlı ve Şelale Beyza Topan'ın "Spirulina ve Stevia (Stevia rebaudiana ...

Devamı
16Mar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler!

Devamı

Site Haritası