Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi sürekli iyileştirmek, akademik kaliteyi artırmak ve öğrencilerimize daha etkin bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla iç paydaşlarımızla bir araya geldik.
DevamıÜniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi güçlendirmek, sektörel beklentilere daha iyi yanıt verebilmek ve öğrencilerimize nitelikli bir öğrenme deneyimi sunmak amacıyla dış paydaşlarımızla bir araya geldik.
Devamı8–11 Mayıs 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi’nde, Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen iki farklı bildiri başarıyla sunuldu.
DevamıÜniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Gıda Bilimi dersi kapsamında yürütülen uygulamalı derste, taze makarna üretim sürecini deneyimleme fırsatı buldu.
DevamıAlanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Beslenme Bilimi dersi kapsamında Alanya Huzurevi’ni ziyaret etti.
DevamıAlanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün Gıda Bilimi dersi kapsamında, mezunlarımızdan Metincan Bolat öğrencilerle bir araya gelerek çikolatanın fiziksel yapısı, kakao yağı kristalizasyonu ve sıcaklık kontrollü üretim süreçleri üzerine deneyimlerini aktardı.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü hocalarımızdan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Aşçılık programı 2. Sınıf öğrencileri ile Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında Yeni Dünya Kebabı hazırladı.
DevamıAlanyaspor’un değerli beslenme uzmanı Ali Yoylu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.
DevamıGastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te, ilham verici oturumlar ve yaratıcı workshoplarla dolu dolu bir gün geçirdik
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce/Türkçe) Bölümleri olarak bölüm toplantımızı gerçekleştirdik.
DevamıUzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, üniversitemizin uygulama mutfağında öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.
DevamıBabaoğlu Zeytinyağı Fabrikası gezimizde, sızma zeytinyağı üretim sürecini yakından görme fırsatı bulduk.
DevamıHocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ne teknik gezi düzenledi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, sektörün önemli isimlerinden Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız'ı ağırladı. Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersine konuk olarak katılan Dinç Yıldız, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak sektöre dair önemli ipuçlar...
DevamıÜniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.
DevamıKırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...
DevamıGastronomi dünyasının değerli isimlerinden Şef Yunus Emre Akkor, 1 Kasım Cuma günü Alanya Üniversitesi’nde düzenlenen “Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri” başlıklı söyleşide öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, Akkor, Türk ve Osmanlı mutfağının tar...
DevamıÖğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Pretoria Üniversitesi'nde (Güney Afrika) öğrencilerle bir araya gelerek Türk mutfağının tanıttılar.
DevamıDoç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 değişim programı dahilinde Bahamalar Üniversitesi'nde ders verme etkinliğinde bulundu.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik.
Devamı